Kuuluuko postimaksu tuotteen hintaan?

Kyllä kuuluu. HorseGeneTest:llä on voimassaoleva postitussopimus Suomen Itellan kanssa valmiiksi maksetusta postimaksuista. Mikäli postittaessasi näytettä laboratorioon, paikallinen postitoimisto perii tästä huolimatta lisämaksun, pyydämme sinua säilyttämään kuitin maksusta ja kääntymään asiassa puoleemme.

Miten näyte otetaan?

Verinäyte otetaan yleensä hevosen kaulalaskimosta. Ostettuasi testin verkkokaupastamme lähetämme sinulle näytteenottopaketin ja näytteenotto-ohjeet. Klikkaamalla tätä linkkiä voit tutustua tarkemmin näytteenotto-ohjeisiin.

Miten saan tiedon tuloksesta?

Ennen näytteenottoa sinun täytyy aktivoida tuote sivuillamme kohdasta ”Aktivoi testi”. Laboratorion analysoitua näytteen saat tuloksen sähköpostiisi.

Aktivointivaiheessa antamallasi käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite) ja salasanallasi pääset halutessasi myös myöhemmin katsomaan tulokset verkkopalvelustamme www.horsegenetest.com.

Miksi minun kannattaa tehdä SynchroGait-geenitesti?

Tämän tiedon perusteella voidaan paremmin suunnitella hevosen käyttötarkoitusta sekä jalostusta. Näiden tietojen avulla nähdään paremmin hevosen soveltuvuutta eri lajeihin. Tutkimustiedon mukaan raviurheilussa hevoset joilla on positiivinen DMRT3 mutaatio ovat voittaneet enemmän palkintorahoja kuin ne hevoset joilla tätä mutaatiota ei ole.

Miten nopeasti tulokset tulevat?

Lähetämme sinulle näytteenottopaketin neljän arkipäivän sisällä. Laboratoriomme analysoi verinäytteen 10 työpäivän sisällä siitä kun lähettämäsi näyte on saapunut laboratorioon. Tämän jälkeen saat vastauksen sähköpostiisi sekä verkkopalveluumme.

Mistä DMRT3 löydös on peräisin?

Professori Leif Andersson ja tutkimusryhmä ruotsin Uppsalan yliopistosta löysivät tämän DMRT3 geenin. Kaikki taustat ovat avoimesti katsottavissa ja tulkittavissa www.horsegenetest.com -sivultamme lähteineen.

Kestääkö näyte pakkasta? 

Näyte kestää pakkasta, mutta suosittelemme, että palautuslaatikko jätetään postikonttoriin eikä ulos postilaatikkoon. Tämän avulla varmistetaan laadukkaampi näyte laboratoriota varten.

Mitä minun hevoseni tiedoilla tehdään?

Verinäyte testataan, jonka jälkeen tulos raportoidaan suoraan sinulle. DNA näytettä ei käytetä muuhun kuin yhteisen sopimuksemme mukaiseen toimintaan.

Mitä SynchroGait-geenitestin tulos kertoo?

Saatu tieto kertoo onko hevosella tutkittua mutaatiota. Tämä mutaatio parantaa hevosen kykyä säilyttää rytmi ja koordinaatio ravissa.

Kuka saa ottaa verinäytteen?

Verinäytteen saa ottaa eläinlääkäri tai muu näytteenottoon asianmukaisen koulutuksen saanut, riittävät tiedot ja taidot omaava henkilö. Väärin otettu näyte voi vaarantaa eläimen terveyden ja/tai pilata näytteen.

Missä tulokset tehdään?

Tulokset analysoidaan Asper Biotech Ltd:n laboratoriossa Tartossa, Virossa. Asper Biotech Ltd. on maailmanlaajuisesti luotettava ja arvostettu laboratorio. Asper Biotech Ltd. on tuottanut genetiikan laboratorio palveluita vuodesta 1999 lähtien ja heillä on ISO 9001:2008 sertifikaatti, joka kertoo laadukkaasta ja luotettavasta laboratorio toiminnasta. Asper Biotech Ltd. tuottaa palveluita Suomessa useammalle yliopistosairaalalle, mm. Helsingin yliopistolliselle sairaalalle.

Miten testinne analysoidaan?

HorseGeneTest käyttää geenitestiin verinäytettä. Testattavien mutaatioiden analysointiin käytämme polymeraasiketjureaktiota ja restriktioentsyymianalyysia.

Miten näytteenotto välineet tulevat minulle?

Postitamme näytteenottopaketin joka on pakattu kirjekuoreen antamaasi toimitusosoitteeseen. Pakettiin on koottu tarvittavat välineet ja ohjeet näytteenottoa varten. Pakkaus sisältää myös keltamustan palautuslaatikon näytteenottoputkelle, postimaksu on maksettu valmiiksi näytteen laboratorioon lähettämistä varten.